ΘΡΑΚΗ

Σαμοθράκη: ασκεί μοναδική έλξη και γοητεία στον επισκέπτη

Η Σαμοθράκη είναι το νησί που από τους αρχαίους χρόνους ασκεί μοναδική έλξη και γοητεία στον επισκέπτη. Είναι το νησί των μυστηρίων και των θρύλων, των "ευσεβών πιστών" της θρησκείας και της φύσης. Είναι το "ιερό νησί", το διαμαντόπετρο του Θρακικού πελάγους. Ένας τόπος που η φύση τον προικοδότησε με γενναιοδωρία, με αντιθέσεις που συναρπάζουν. Οργιώδης βλάστηση και βραχώδεις κορυφές, αυστηρό ύφος, επιβλητικοί όγκοι αλλά και ρυάκια, μνημεία. γεύσεις μεταμορφώνουν το νησί στα μάτια και τις αισθήσεις του επισκέπτη σε μια σύγχρονη ουτοπία που σου χαρίζει την ανεπανάληπτη εμπειρία να τη ζήσεις. Η Σαμοθράκη, το νησί της Νίκης και του Σάος, το "εντευκτήριο των Θεών", σας προσκαλεί σε μία μεθυστική βουτιά στην ιστορία. το χρόνο, το όνειρο.

Τόπος γεμάτος ομορφιές και παραδόσεις ο νομός Ροδόπης

Ωραίος τόπος, γεμάτος μύθους, ιστορία και παραδόσεις όπως και κάθε μέρος της Ελλάδας. Μόνο που εδώ δεν υπάρχουν κορυφαίες εικόνες. Όλα συναιρούνται στους αργούς ρυθμούς του άφθαρτου τοπίου: η επιβλητική οροσειρά µε τους βιότοπους της πεδιάδας, ο αρχαίος Θράκας Ιππέας µε το βυζαντινό Άη Γιώργη, το βουνίσιο μονοπάτι µε την ταχύτατη Εγνατία οδό, η Ανατολή µε τη Δύση, ο Φιλόξενος ταβερνιάρης στην παραλία µε τον Φυσιολάτρη από τη βόρεια Ευρώπη που παρατηρεί κάθε χρόνο τη μετανάστευση της χουλιαροµύτας. Με αυτή την ήπια δύναμη η Ροδόπη συμπεριφέρεται και προς τους ανθρώπους µε διαφορετικές γλώσσες και θρησκευτικές παραδόσεις -τους καλοδέχεται και τους φιλοξενεί.

Καταφύγιο αναψυχής ο νομός Ξάνθης

Η Ξάνθη, η Αρχόντισσα της Θράκης, είναι ο Νομός που μπορεί να ικανοποιήσει τις επιθυμίες κάθε επισκέπτη, δίνοντάς του την ευκαιρία να αποδράσει σε ένα τόπο φυγής από την καθημερινότητα. Καταφύγιο αναψυχής, απλοχεριά της φύσης, μια εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς και να πάρει μαζί του εικόνες που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη. Ζήστε την παράδοση, περπατήστε στην Παλιά Πόλη με τα αρχοντικά, τα μουσεία, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια. Επισκεφθείτε τις ανακαινισμένες καπναποθήκες, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα. Κάθε γωνιά και μια αξέχαστη ανάμνηση. Γνωρίστε την ιστορία του Νομού μέσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο των Αβδήρων και τα Λαογραφικά Μουσεία Ξάνθης και Σταυρούπολης. Οι εραστές της φύσης μπορούν να ζήσουν στιγμές γαλήνης, χαλάρωσης και ξεκούρασης σε μαγευτικές τοποθεσίες.

Συνδυασμός θάλασσας και βουνού στο νομό Έβρου

Ο Νομός Έβρου είναι ένας τόπος με απαράμιλλη και ξεχωριστή ομορφιά, διότι συνδυάζει θάλασσα και βουνό με τρόπο εκπληκτικό. Ίσως κάποιος να υποστήριζε πως ο Έβρος είναι ένα μέρος κατάλληλο μόνο για θερινό τουρισμό εξαιτίας του πλήθους των παραλιών, οι οποίες είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία και καλύπτουν περίπου 25 χλμ. ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη και καταλήγοντας στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας - Ζώνης. Αυτό όμως δεν ισχύει καθώς ο Ν. Έβρου έχει όλες τις προϋποθέσεις για να θεωρείται επίσης ένας αξιοσημείωτος χειμερινός προορισμός.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS