Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Αντώνης Χατζηκυριακίδης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. URL Ιστότοπου:

Αθήνα: Ταξίδι σε μια ιστορική διαδρομή 6000 χρόνων

Η Αθήνα είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, καθώς από τη νεολιθική εποχή έως σήμερα δεν έπαυσε ποτέ να κατοικείται. Στο μήκος της μακραίωνης, συναρπαστικής ιστορίας της, η κορύφωση ήρθε τον 5ο αι. π.Χ. (ο «Χρυσός Αιώνας του Περικλή»), όταν οι αξίες και ο πολιτισμός της ξεπέρασαν τα γεωγραφικά όρια της πόλης και απέκτησαν πανανθρώπινη ακτινοβολία. Η πολιτική σκέψη, το θέατρο, οι τέχνες, η φιλοσοφία, η επιστήμη, η αρχιτεκτονική και τόσες άλλες εκδοχές της ανθρώπινης διανόησης έφτασαν στο επικό απόγειό τους σε μια μοναδική, στην παγκόσμια ιστορία, χρονική σύμπτωση και πνευματική ολοκλήρωση.

Απόδραση στις κοσμικές περιοχές του Πειραιά

Ο Πειραιάς, με 175.000 κατοίκους, παραμένει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μεγάλης οικονομικής και τουριστικής σημασίας, αλλά και εμπορικό κέντρο, που σφύζει από ζωή. Πέρα όμως από την κοσμική ζωή σε περιοχές όπως το Πασαλιμάνι και το Μικρολίμανο και τη μεγάλη εμπορική κίνηση στο κέντρο του, υπάρχουν και περιοχές γραφικές όπως ο Προφήτης Ηλίας, με νεοκλασικά κτίρια, πλατείες και πάρκα. Παράλληλα, με πολυάριθμα πολιτιστικά δρώμενα, στην ίδια την πόλη, αλλά και στις γύρω περιοχές ο Πειραιάς συνεχίζει να αποτελεί ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο. Η παρουσία μουσείων, άριστα συντηρημένων, διαφόρων θεμάτων, αποτελεί ένα ακόμα αξιόλογο χαρακτηριστικό της περιοχής.

Η Αιτωλοακαρνανία εντυπωσιάζει όσους την ανακαλύπτουν

Η Αιτωλοακαρνανία, ένας τόπος που μοιάζει ατέρμονος στο διάβα του, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Νομός της Χώρας. Στο Νότο απλώνεται από τις ακρογιαλιές του Κορινθιακού και του Πατραϊκού Κόλπου, ως τους αχανείς υδάτινους ορίζοντες της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και του Δέλτα Αχελώου. Το λιόγερμα το αντικρίζουν οι Ακαρνάνες στο Ιόνιο, την γαλανή θάλασσα που βρέχει την δυτική πλευρά του Νομού και φέρνει το μαΐστρο. Υδάτινος είναι σε αρκετό μήκος και ο βοράς στο Νομού, εκεί που ο γαλήνιος Αμβρακικός γλυκαίνει το κλίμα και το τοπίο. Όμως οι βοριάδες με τους χιονιάδες «βρίσκουν το δρόμο τους» από τα βόρεια σύνορα με την Άρτα, από την Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα.

Καταπράσινες οροσειρές, λίμνες, εντυπωσιακά φαράγγια, ιαματικές πηγές και δαντελωτά ακρογιάλια γοητεύουν τον επισκέπτη στην Φθιώτιδα

Στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας βρίσκεται το λίκνο των, Αμφικτυόνων. Η “Εύφορος Φθία”. Τοπία απέραντου φυσικού κάλλους κι ένα πλήθος ιστορικών μνημείων συνθέτουν το γεωφυσικό ψηφιδωτό της Φθιώτιδας, προσφέροντας έναν ιδανικό συνδυασμό με ποικίλα ενδιαφέροντα στους επισκέπτες της.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS